Mike Mingos
Cyber SecurityΕμφανίσεις στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης

Συνέντευξη του Μιχάλη Μίγγου για τις κυβερνοεπιθέσεις Ransomware στις Ελληνικές επιχειρήσεις

Συνέντευξη του Μιχάλη Μίγγου για την κυβερνοασφάλεια των επιχειρήσεων

Σε συνέντευξη που έδωσε ο Μιχάλης Μίγγος, IT Director της TicTac Cyber Security αποκλειστικά στο insuranceforum.gr και την Δήμητρα Καφαδάρη, κατά την διοργάνωση του 1st Cyber Security Conference, μας αναλύει τους κινδύνους που βρίσκονται στον κυβερνοχώρο, ενώ παράλληλα μας παρουσιάζει περιστατικά κυβερνοεπιθέσεων που υπογραμμίζουν την ανάγκη θωράκισης των ψηφιακών συστημάτων μίας επιχείρησης με σκοπό την προστασία των δεδομένων.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μίγγος μας συμβουλεύει:

«1. Να απευθυνθούν σε ειδικό για να έχουν back up, να έχουν δηλαδή τα αρχεία και σε ένα άλλο σημείο, ιδανικά στο cloud, τα οποία να μην μπορούν να σβήσουν με τίποτα. Γι’ αυτό έχουμε λύσεις που έχουμε να προτείνουμε, πολύ συγκεκριμένες και δοκιμασμένες.

2. Πρέπει να έχουν firewall. Το firewall είναι ένα κουτάκι το οποίο μας προστατεύει όταν μας ψάξει ο hacker τυχαία στο διαδίκτυο με την χρήση του οποίου δεν μπορεί να μπει μέσα στην υποδομή μας εύκολα

3 Να διαθέτει ένα σύστημα EDR ή Antivirus. Εμείς στους πελάτες μας εγκαθιστούμε προηγουμένως μία λύση και κάθε φορά που θα πρέπει να τρέξει ένα πρόγραμμα ο πελάτης μας παίρνει έγκριση από εμάς. Άρα δεν μπορεί να παρακάμψει το πρόγραμμα ο ίδιος».

Ακόμη, όσον αφορά τις επιχειρήσεις, η εκπαίδευση του προσωπικού και η σύναψη ενός συμβολαίου cyber insurance, είναι ζωτικής σημασίας για την προστασία της εταιρείας.

«Αυτό που πρέπει να τονίσουμε είναι ότι πρέπει να υπάρχει η σωστή εκπαίδευση του προσωπικού, όπως επίσης και ένα συμβόλαιο cyber insurance, διότι αν τύχει και παραβιάσουν όλα τα συστήματα και δεν μπορεί η επιχείρηση να κάνει τίποτα, καλύπτεται στο 100% καθώς η ασφαλιστική εταιρεία πρόκειται να καλύψει όλα αυτά τα κόστη που έρχονται μετά και είναι πάρα πολύ βαριά», τονίζει ο κ. Μίγγος.

Μπορείτε να δείτε το πλήρες άθρο εδώ:

Μιχάλης Μίγγος: Οι ελληνικές επιχειρήσεις χρειάζεται να επενδύσουν στο κομμάτι της κυβερνοασφάλειας

 

Related posts

10 απλοί κανόνες προστασίας απο Κυβερνοεπιθέσεις – Ομιλία στο 5ο ICT Security Συνέδριο 2019

Mike Mingos

Τοποθέτηση για τα μηχανήματα εξόρυξης κρυπτονομισμάτων στο MEGA και στο Action 24

Mike

Οι περισσότερες επιχειρήσεις δεν έχουν backup – Νομίζουν οτι έχουν!

Mike