Mike Mingos

Χρήσιμες Υπηρεσίες Κρυπτονομισμάτων

Mike Mingos

Στη σελίδα αυτή έχω μαζέψει τα links των εργαλείων και των υπηρεσιών που χρησιμοποιώ και εμπιστεύομαι.

Κάνοντας κλικ σε κάποια Link, θα δείτε οτι είναι Affiliate Links, δηλαδή όταν γράφεστε στην υπηρεσία μέσω των παρακάτω συνδέσμων υπάρχουν δωράκια για εσάς επειδή ήρθατε συστημένοι και για εμένα επειδή μοιράστηκα την πληροφορία. Οπότε χρησιμοποιήστε τα Link που σας δίνω. Κάποιες φορές θα έχετε εκπτώσεις με το που εγγράφεστε και κάποιες φορές θα έχετε μια μόνιμη έκπτωση εφ’ όρου ζωής.

Πορτοφόλια Κρυπτονομισμάτων

Με τα παρακάτω πορτοφόλια Bitcoin δεν θα χρειαστεί να δώσετε προσωπικά στοιχεία και θα μπορείτε να αποθηκεύσετε τα κρυπτονομίσματα σας εκτός ανταλλακτηρίων:

 • Exodus: Το πιο όμορφο και λειτουργικό non-custodial Cryptocurrency Wallet με υποστήριξη Windows, MAC, Android & iOS
 • Coinomi: Πολύ χρηστικό πορτοφόλι για κινητό Android/iOS και εφαρμογή Desktop Windows & Mac
 • Atomic Wallet: Ένα καλό non-custodial πορτοφόλι για τα κρυπτονομίσματα σας για Mac, Windows, Linux, Android, iOS
 • Metamask: Ένα πορτοφόλι για τον browser σας που υποστηρίζει DEFI coins.

Ανταλλακτήρια Κρυπτονομισμάτων 

 1. ΠΡΟΣΟΧΗ! Αν κάνετε εγγραφή με τα παρακάτω links σε κάθε ανταλλακτήριο κερδίζετε ΠΑΝΤΑ κάτι απο την εγγραφή σας. Πρόκειται για Affiliate links τα οποία με την εγγραφή σας μέσω των links μου, δίνουν κάτι σε εσάς και κάτι σε εμένα. Για παράδειγμα μπορείτε να πάρετε με την πρώτη σας κατάθεση δωρεάν χρήματα, να κερδίσετε τις προνομιακότερες χρεώσεις σε trading fees για κάποιο διάστημα ή να έχετε λιγότερες προμήθειες εφ’όρου ζωής!
  1. Kriptomat: Το πιο εύκολο και κατανοητό ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων στην ευρώπη μέσω εμβάσματος και πιστωτικής/χρεωστικής κάρτας. Ακρίβώς επειδή ειναι στην ευρώπη ελέγχεται ώς χρηματοπιστωτικό ίδρυμα και δίνει ασφάλεια καταθέσεων που ακόμα και γνωστά ανταλλακτήρια δεν το κάνουν. Δείτε πώς αγοράζω Bitcoin εδω. Δώρο 20€ με την πρώτη κατάθεση σας 301€ με αυτό το Affiliate Link: https://mikemingos.gr/recommends/kriptomat
  2. Binance: Ίσως το μεγαλύτερο  ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων όπου μπορείτε να αγοράσετε Bitcoin και με κάρτα. Με το συγκεκριμένο affiliate link έχετε εφ’ορου ζωής 5% έκπτωση στα Trading Fees του Binance. Σίγουρα δημιουργήστε λογαριασμό εδώ καθώς έχει πάρα πολλά κρυπτονομίσματα. Για να πάρετε την εκπτωση καντε κλικ εδω: https://mikemingos.gr/recommends/binance
  3. KuCoin Exchange: Ενα ανταλλακτήριο με πολλά μικρά κρυπτονομίσματα που δεν θα τα βρείτε πουθενά αλλού. Κάντε εγγραφή για τα bonus σας εδώ: https://mikemingos.gr/recommends/kucoin
  4. MEXC Exchange: Δεν φημίζεται για την αξιοπιστία του… όμως μπορείτε να βρείτε μικρά διαμάντια, δηλαδή Small Capitalization coins που μπορεί να εκτοξεφθούν. Σε αυτό δεν κρατάμε τα χρήματα μας μέσα!
  5. Bybit: Ανταλλακτήριο με αρκετά καλούδια για τους έμπειρους traders. Δύσκολο στη χρήση του αλλά έχει κερδίσει τη θέση του. Αρκετά νέα coins ξεκινάνε εκεί.
  6. Coinbase: Κατα τη γνώμη μου απο τα μεγαλύτερα και ασφαλέστερα Online Wallets με εφαρμογή και για κινητό τηλέφωνο αλλά και Online. Σημαντικό: Αν κάνετε εγγραφή και αγοράσετε bitcoin αξίας 100$ και άνω μέσω αυτού του συνδέσμου θα πάρετε δώρο 10$ και εσείς και εγώ και δεν θα χάσετε τίποτα, αντίθετα θα βγούμε και οι δύο κερδισμένοι. Απο εκεί μπορείτε να κάνετε και την πρώτη σας αγορά Bitcoin/Litecoin/Ethereum.
  7. Kraken – Ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων με πολλά χαρακτηριστικά συναλλαγών. Παρέχει δυνατότητα για να δώσουμε εντολή Market, Limt, Stop, Take profit,Take profit limit, Stop loss και άλλα. Ανταλλάσσει μεταξύ EUR, USD, BTC, LTC, DOGE, XRP και Namecoin.
  8. Bybit: Αγορά Bitcoin με κάρτα και Leverage Trading.  Κάντε εγγραφή για πολλά δώρα εδώ: https://mikemingos.gr/recommends/bybit
  9. Paxful.com: Αγορά Bitcoin με διάφορους τρόπους (κάρτα, κατάθεση, ATM)
  10. Cex.io: Αγορά Bitcoins & Trading με άλλα κρυπτονομίσματα
  11. Bitpanda: Επιτρέπει μέχρι 50€ / μήνα ανταλλαγή απο Ευρώ σε Κρυπτονομίσματα και έως 600€ με απλή επιβεβαίωση τηλεφώνου.

DEFI Ανταλλακτήρια (αποκεντρωμένα), χωρίς διαδικασία πιστοποίησης KYC

 1. Uniswap: Ίσως το μεγαλύτερο αποκεντρωμένο DEFI ανταλλακτήριο (απαιτεί DEFI wallet π.χ. Metamask)
 2. 1Inch: Βρίσκει για εσάς τις καλύτερες προσφορές σε fees πάνω στο DEFI για να κάνετε ανταλλαγές απο το πορτοφόλι σας (απαιτεί DEFI wallet π.χ. Metamask). Μπορείτε να δώσετε market και Limit orders και να κάνετε Farming και Staking.
 3. Pancakeswap: Αποκεντρωμένο ανταλλακτήριο πάνω στο πρωτόκολλο του Binance Smart Chain (απαιτεί DEFI wallet π.χ. Metamask)

Τα καλύτερα πορτοφόλια Bitcoin Wallets (Cold Storage) – Hardware συσκευές

Αν χρειάζεστε έξτα ασφάλεια τότε πρέπει να πάρετε ένα Hardware wallet απο τα παρακάτω:

 • Ledger Nano : Ένα απο τα καλύτερα, ασφαλή και πιο αναγνωρισμένα Hardware Wallets που υπάρχουν στην αγορά. Αν θέλετε να αποθηκεύσετε τα κρυπτονομίσματα σας σε ένα ασφαλές μέρος, τότε η εταιρία Ledger έχει επιλογές για εσάς. Θεωρώ οτι όποιος έχει κρυπτονομίσματα αξίας 300€ και άνω, πρέπει να πάρει ένα Ledger
 • Trezor Wallet: Open Source πορτοφόλι με μεγάλη υποστήριξη κρυπτονομισμάτων

Ετήσιος τόκος στα κρυπτονομίσματα που έχετε!

Στα κρυπτονομίσματα υπάρχουν φορείς που δανείζουν τα κρυπτονομίσματα που τους καταθέτετε για να σας δινουν σταθερά επιτόκια.

Προσοχή: Οι φορείς αυτοί δεν έχουν δοκιμαστεί στο χρόνο! Δεν θα τοποθετούσα περισσότερο απο 3% του portfolio μου κάπου όπου τον έλεγχο των κρυπτονομισμάτων μου τον έχει τρίτος φορέας. Μπορεί να γίνει ότι έγινε και στις τράπεζες με τα Capital Control όταν κάποια στιγμή οι καταθέτες ζήτησαν τα κρυπτονομίσματα τους όλοι μαζί και είχαμε capital control.

 • Nexo: Παίρνετε επιτόκιο στα κρυπτονομίσματα σας. Κάνοντας κλικ σε αυτο το link για 100$ αξίας κατάθεση παίρνετε 10$ δώρο.

Δάνεια Κρυπτονομισμάτων

 • Nexo: Παίρνετε επιτόκιο στα κρυπτονομίσματα σας. Κάνοντας κλικ σε αυτο το link για 100$ αξίας κατάθεση παίρνετε 10$ δώρο.

Αυτοματοποιημένο Trading Κρυπτονομισμάτων

 • 3commas: Η συγκεκριμένη υπηρεσία είναι ιδιαίτερα αναπτυσσόμενη και σας επιτρέπει να διαχειριστείτε το Portfolio επενδυσεων σας με εύκολο τρόπο αλλά και να θέσετε αυτόματο Stop Loss και αυτόματες συναλλαγές στα γνωστά ανταλλακτήρια ανάλογα με τις πληροφορίες που έχετε. Επίσης επιτρέπει και Auto Trading. Θα χρειαστείτε λίγο χρόνο για να ξεκινήσετε, αλλά αξίζει τον κόπο. Χρησιμοποιήστε αυτό το Link για να έχετε 3 μέρες δωρεάν την υπηρεσία και τουλάχιστον 10% εκπτωση στην εγγραφή σας αν ξεκινήσετε
 • Cryptohopper: Ίσως το πιο γνωστό Bot για αυτοματοποιημένο Trading στα Crypto. Ξεκινήστε εδώ για να δοκιμάσετε 7 μερες δωρεάν συνδρομή.
 • Bitsgap: Αν έχετε στο μυαλό σας μικρό αλλά σταθερό κέρδος με μικρό ρίσκο, τότε δοκιμάστε τα Grid Bots του Bitsgap για 7 μέρες δωρεάν!
 • Pionex: Ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων με δυνατότητα να δημιουργήσετε ρομποτάκια. Πολύ ενδιαφέρον.
 • Stoic: Ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον bot το οποίο μπορεί να διαχειριστεί αυτοματοποιημένα τον λογαριασμό σας στη Binance. Η απόδοση του ειναι πολύ καλύτερη απο το να κάνετε Trading μόνοι σας. Αναδιανέμει τα κεφάλαια σας ανάλογα με το τι ψηφίζουν οι χρήστες του.
 • Shrimpy: Επενδύστε με Social Trading. Αλλοι κάνουν την διαχείριση του χαρτοφυλακίου σας, αν εσείς δεν εμπιστεύεστε τον εαυτό σας

Αν χρειαστείτε βοήθεια με τα παραπάνω μπορούμε να κλείσουμε μια συνεδρία για να σας βοηθήσω να τα στήσετε. Δείτε πληροφορίες εδώ.

Προτεινόμενα Trading Bot Platforms

 1. 3commas : Σταθερό, αξιόπιστο και έχει το καλύτερο DCA Bots, Grid Bots, SmartTrades, Portfolio Management, συνδεση πολλών διαφορετικών ανταλλακτηρίων και Web3 wallets. Πολύ δυνατό support για ότι χρειαστείτε.
 2. Altrady: Συλλογή Trading Bots η οποία κερδίζει σιγά σιγά έδαφος.
 3. Cryptohopper: Για πολύ προχωρημένους αλλά ιδιαίτερα δυνατό και ακριβό Bot Platform με copy trading

Ανταλλακτήρια με Trading Bots

 • Pionex: Δωρεάν χρήση, κατάθεση χρημάτων στην πλατφόρμα για auto trading
 • Kucoin: Κάποια βασικά Trading Bots, χωρίς πληρωμή. Καλό Mobile app.
 • Binance: Ξεκινάει να έχει Trading Bots, χωρίς πληρωμή. Μου φάνηκαν ιδιαίτερα περίπλοκα.
 • Bybit: Έχει Trading Bots χωρίς πληρωμή
 • OKX exchange: Πολύ διαδεδομένο ανταλλκτήριο που έχει και Trading Bots δωρεάν

Παρακολούθηση της αγοράς Κρυπτονομισμάτων

 • TradingView: Το απόλυτο εργαλείο για τεχνική ανάλυση σε κρυπτονομίσματα και Συναλλάγματα
 • CoinMarketCap: Το απόλυτο Site εποπτίας της κεφαλαιαγοράς των Κρυπτονομισμάτων
 • Coingecko: Παρακολουθήστε την αγορά των κρυπτονομισμάτων με εναν λίγο εναλλακτικό τρόπο απο το Coinmarketcap
 • Coin360: Βλέπετε με μια ματιά την κεφαλαιαγορά των κρυπτονομισμάτων με γραφικό τρόπο.

Νέα και Ειδήσεις για τα Κρυπτονομίσματα

 • Cryptopanic: Απλά καθημερινά νέα, άμεσα, επιγραμματικά
 • CoinTelegraph: Καθημερινή ενημέρωση με πολύ όμορφο τρόπο παρουσίασης
 • Bitcoin News: Καθημερινή ενημέρωση για κρυπτονομίσματα
 • Coindesk: Καθημερινή ενημέρωση κρυπτονομισμάτων και Blockchain απο ενα ιδιαίτερα γνωστό Site

Παρακολούθηση Χαρτοφυλακίου Κρυπτονομισμάτων

 • Cointracking: Ίσως το πιο ολοκληρωμένο Portfolio Management service για κρυπτονομίσματα με συνδρομές βάσει των συναλλαγών που κάνετε. Επίσης επιτρέπει τον υπολογισμό φορολογίας κρυπτονομισμάτων.
 • Cointracker: Πολύ καλή υπηρεσία για portfolio management και Taxing Reports

Mining – Εξόρυξη Κρυπτονομισμάτων

 • Nicehash: Ο πιο εύκολος τρόπος για να ξεκινήσετε να κάνετε mining κρυπτονομισμάτων στον υπολογιστή σας. Προσοχή, δεν θα έχετε καλή απόδοση αν δεν έχετε μια καλή κάρτα γραφικών.
 • Genesis Mining: Πλατφόρμα για cloud mining για όσους θέλουν να ξεκινήσουν χωρίς να επενδύσουν πολλά χρήματα. Προσοχή! Δεν ειναι πάντα προσοδοφόρα τα συμβόλαια. Ξεκινήστε με ένα φθηνό συμβόλαιο για να δείτε τι μπορείτε να παράγετε. Χρησιμοποιήστε αυτόν τον κωδικό: FE04sV κατα την αγορά, για 3% εκπτωση.
 • WhatToMine: Τι κρυπτονόμισμα να κάνω Mine;

Χρήσιμες Προτεινόμενες Υπηρεσίες Ασφαλείας

 • Authy: 2-factor-Authentificator (2FA) με δυνατότητα Backup, ούτως ώστε αν χάσετε το κινητό σας να μπορείτε να το χρησιμοποιείτε και απο τον υπολογιστή.

Εκπαίδευση στο Αυτοματοποιημένο Trading Κρυπτονομισμάτων

 • 15 Minutes to financial freedom: Εισαγωγή στο αυτοματοποιημένο Trading
 • Account Builders: Πώς μπορώ να χτίσω το λογαριασμό μου με μικρά ποσά και αυτοματοποιημένο Trading
 • The Smarter Trader: Πολύ καλές τεχνικές Trading με αυτοματοποίηση
 • Mastering Passive Income: Χρήση Indicators για παθητικό εισόδημα με τα κρυπτονομίσματα
 • Better Bot Bundle: Ολοκληρωμένη εκπαίδευση – Όλα τα βασικά courses που θα χρειαστείτε για να ξεκινήσετε με το αυτοματοποιημένο trading

Προτάσεις για ανερχόμενα Νομίσματα

 • StudentCoin: Συνήθως δεν κάνουμε προτάσεις, όμως το Studentcoin ξεκίνησε αρκετά δυνατά με καλές συνεργασίες (2% είναι εκπαιδευτικά ιδρύματα και πανεπιστήμια) καθώς και άλλες ενδιαφέρουσες συνεργασίες. Μπορείτε να το αγοράσετε με πιστωτική κάρτα στο Initial Coin Offering. Προσοχή! Βάζουμε χρήματα τα οποία είμαστε έτοιμοι να χάσουμε! Είναι απο τα Projects υψηλού ρίσκου και ενδεχόμενης υψηλής απόδοσης.
 • Coin App: Μέσω της εφαρμογής αυτής μπορείς να κάνεις mine COIN απλά έχοντας ανοικτή την εφαρμογή όσο περπατάτε ή οδηγείτε. Αυτά τα COIN μπορείτε να τα εξαργυρώσετε για XYO tokens που είναι ένα κρυπτονόμισμα που πρόσφατα μπήκε στην Coinbase. Πολύ ενδιαφέρον project που μαζεύει γεωγραφικά δεδομένα και βοηθάτε στη συλλογή του. Επίσης μπορείτε να διεκδικήσετε περιοχές στο χάρτη και να κερδίζετε απο τα COIN που δημιουργούνται στην περιοχή σας απο άλλους. Με την εγγραφή σας απο αυτό το Link κερδίζετε 1000 COIN όσο λειτουργεί η προσφορά.

Επενδυτικές Πλατφόρμες

 • Freedom24: Απο εδώ μπορείτε να αγοράσετε ETF, μετοχές και να έχετε αποταμιεύσεις με έως και 3.5% επιτόκιο στις καταθέσεις σας. Κάντε την έρευνα σας. Μπορείτε να δείτε αυτό το βίντεο για την έρευνα που έκανε ο κ. Μαρινάκης απο το Greconomics: https://www.youtube.com/watch?v=7lxMdnvbbEo
 • Revolut: Το Plan B στις καταθέσεις σας. Λογαριασμός IBAN στην Αγγλία. Πολύ δυνατή τράπεζα και εφαρμογή όπου μπορεί κανείς να επενδύσει χρήματα, να βάλει καταθέσεις με ±3,5% επιτόκιο, να αγοράσει μετοχές, commodities, πολύτιμα μέταλα κλπ. Τη χρησιμοποιώ καθημερινά.