Mike Mingos

Τί είναι τα Ανταλλακτήρια Κρυπτονομισμάτων (Bitcoin Exchanges);

Mike Mingos

Πρόκειται για εξειδικευμένες ιστοσελίδες που μας επιτρέπουν να ανταλλάξουμε Bitcoin προς άλλα κρυπτονομίσματα και το αντίστροφο.

Χρησιμοποιούμε τα ανταλλακτήρια Bitcoin για να κάνουμε το λεγόμενο Altcoin Trading, δηλαδή να ανταλλάσουμε το Bitcoin με άλλα κρυπτονομίσματα (cryptocurrencies). Φανταστείτε τα ανταλλακτήρια σαν ένα χρηματιστήριο αξιών, όπου μετοχές ανταλλάσονται βάσει του Bitcoin αντί για το Ευρώ ή το δολλάριο.

Ποιά είναι τα πιο αξιόπιστα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων;

Γενικά θα προσέξετε οτι τα Ανταλλακτήρια Κρυπτονομισμάτων είναι ιστοσελίδες που δεν φαίνεται πολύ εύκολα η ταυτότητα τους και το ιδιοκτησιακό τους καθεστώς αλλά ούτε και η νομική τους μορφή.

Αυτό θα πρέπει να σας προβληματίσει όσον αφορά την ποσότητα των κρυπτονομισμάτων που θα έχετε μέσα σε αυτά, καθώς ουσιαστικά μια μέρα μπορεί να ανακοινώσουν οτι κλείνουν ή να κλείσουν χωρίς προειδοποίηση, ή ακόμα χειρότερα να χακαριστούν, πράγμα που έχει γίνει στο παρελθόν

Αυτό βέβαια δεν μας φοβίζει καθώς οι συναλλαγές κρυπτονομισμάτων που γίνονται εντός αυτών των Site, μπορεί να παράγει πολύ μεγάλα κέρδη και ώς γνωστόν ότι μπορεί να φέρει μεγάλο κέρδος, έχει συνήθως και μεγάλο ρίσκο.

Προσωπική μου συμβουλή είναι να έχετε τα κρυπρονομίσματα σας σε ένα δικό σας πορτοφόλι (π.χ Exodus, Legder Nano S) και να μεταφέρετε στα ανταλλακτήρια την ποσότητα που θέλετε να κάνετε Trade και μόλις τελειώσετε να επιστρέφετε τα κρυπτονομίσματα στο πορτοφόλι σας.

Τα πιο γνωστά και θεωρητικά αξιόπιστα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων

Προσοχή, κάποια ανταλλακτήρια κατα καιρούς σταματούν να δέχονται νέους συνδρομητές και δουλεύουν για κάποιο διάστημα μόνο με τους παλαιούς, μέχρι να ξανανοίξουν οι εγγραφές νέων χρηστών.

Για αυτό σας έχω μια μεγάλη λίστα με ανταλλακτήρια που έχω χρησιμοποιήσει.

Προτείνω ανεπιφύλακτα να δημιουργήσετε σήμερα λογαριασμούς σε όλα τα παρακάτω και να τα επισκέπτεστε συχνά μέχρι να κάνετε λογαριασμούς σε όλα για να έχετε εναλλακτικές σε περίπτωση που σταματήσουν να δέχονται νεα μέλη.Στον χώρο των κρυπτονομισμάτων, επειδή είναι ασταθής, πρέπει να έχουμε πολλές επιλογές, οπότε δημιουργήστε άμεσα λογαριασμό σε τουλάχιστον 3-4 ανταλλακτήρια και περάστε την διαδικασία ταυτοποίησης για να έχετε επιλογές να αγοράσετε Bitcoin απο πολλές εναλλακτικές πηγές. Κάποια δέχονται χρεωστική κάρτα και κάποια μόνο έμβασμα.

Κάντε εγγραφή και λογαριασμό στα παρακάτω FIAT / Crypto ανταλλακτήρια αν θέλετε μετατροπές απο ευρώ σε cryptocurrencies.

ΠΡΟΣΟΧΗ! Αν κάνετε εγγραφή με τα παρακάτω links σε κάθε ανταλλακτήριο κερδίζετε ΠΑΝΤΑ κάτι απο την εγγραφή σας. Πρόκειται για Affiliate links τα οποία με την εγγραφή σας μέσω των links μου, δίνουν κάτι σε εσάς και κάτι σε εμένα. Για παράδειγμα μπορείτε να πάρετε με την πρώτη σας κατάθεση δωρεάν χρήματα, να κερδίσετε τις προνομιακότερες χρεώσεις σε trading fees για κάποιο διάστημα ή να έχετε λιγότερες προμήθειες εφ’όρου ζωής!

 1. Kriptomat: Το πιο εύκολο και κατανοητό ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων στην ευρώπη μέσω εμβάσματος και πιστωτικής/χρεωστικής κάρτας. Ακρίβώς επειδή ειναι στην ευρώπη ελέγχεται ώς χρηματοπιστωτικό ίδρυμα και δίνει ασφάλεια καταθέσεων που ακόμα και γνωστά ανταλλακτήρια δεν το κάνουν. Δείτε πώς αγοράζω Bitcoin εδω. Δώρο 20€ με την πρώτη κατάθεση σας 301€ με αυτό το Affiliate Link: https://mikemingos.gr/recommends/kriptomat
 2. Binance: Ίσως το μεγαλύτερο  ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων όπου μπορείτε να αγοράσετε Bitcoin και με κάρτα. Με το συγκεκριμένο affiliate link έχετε εφ’ορου ζωής 5% έκπτωση στα Trading Fees του Binance. Σίγουρα δημιουργήστε λογαριασμό εδώ καθώς έχει πάρα πολλά κρυπτονομίσματα. Για να πάρετε την εκπτωση καντε κλικ εδω: https://mikemingos.gr/recommends/binance
 3. KuCoin Exchange: Ενα ανταλλακτήριο με πολλά μικρά κρυπτονομίσματα που δεν θα τα βρείτε πουθενά αλλού. Κάντε εγγραφή για τα bonus σας εδώ: https://mikemingos.gr/recommends/kucoin
 4. MEXC Exchange: Δεν φημίζεται για την αξιοπιστία του… όμως μπορείτε να βρείτε μικρά διαμάντια, δηλαδή Small Capitalization coins που μπορεί να εκτοξεφθούν. Σε αυτό δεν κρατάμε τα χρήματα μας μέσα!
 5. Bybit: Ανταλλακτήριο με αρκετά καλούδια για τους έμπειρους traders. Δύσκολο στη χρήση του αλλά έχει κερδίσει τη θέση του. Αρκετά νέα coins ξεκινάνε εκεί.
 6. Coinbase: Κατα τη γνώμη μου απο τα μεγαλύτερα και ασφαλέστερα Online Wallets με εφαρμογή και για κινητό τηλέφωνο αλλά και Online. Σημαντικό: Αν κάνετε εγγραφή και αγοράσετε bitcoin αξίας 100$ και άνω μέσω αυτού του συνδέσμου θα πάρετε δώρο 10$ και εσείς και εγώ και δεν θα χάσετε τίποτα, αντίθετα θα βγούμε και οι δύο κερδισμένοι. Απο εκεί μπορείτε να κάνετε και την πρώτη σας αγορά Bitcoin/Litecoin/Ethereum.
 7. Kraken – Ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων με πολλά χαρακτηριστικά συναλλαγών. Παρέχει δυνατότητα για να δώσουμε εντολή Market, Limt, Stop, Take profit,Take profit limit, Stop loss και άλλα. Ανταλλάσσει μεταξύ EUR, USD, BTC, LTC, DOGE, XRP και Namecoin.
 8. Bybit: Αγορά Bitcoin με κάρτα και Leverage Trading.  Κάντε εγγραφή για πολλά δώρα εδώ: https://mikemingos.gr/recommends/bybit
 9. OKX exchange: Το ανταλλακτήριο αυτό το χρησιμοποιούν αρκετοί έμπειροι Traders και έχει και Trading Bots δωρεάν
 10. Paxful.com: Αγορά Bitcoin με διάφορους τρόπους (κάρτα, κατάθεση, ATM)
 11. Cex.io: Αγορά Bitcoins & Trading με άλλα κρυπτονομίσματα
 12. Bitpanda: Επιτρέπει μέχρι 50€ / μήνα ανταλλαγή απο Ευρώ σε Κρυπτονομίσματα και έως 600€ με απλή επιβεβαίωση τηλεφώνου.

Σημαντικές συμβουλές για τα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων

 • Τα ανταλλακτήρια έχουν ώς σκοπό το να βάζετε σε αυτά κάποια ποσότητα Bitcoin ή άλλων κρπυπτονομισμάτων, απο το πορτοφόλι σας και μετά μόλις τελειώσετε το trading να επιστρέφετε τα κρυπτονομίσματα σας στο πορτοφόλι σας.
 • Πρέπει να γνωρίζετε οτι οι τραπεζικές συναλλαγές πάνω από ένα συγκεκριμένο όριο, πρέπει ελέγχονται. Αν κάνουμε Bitcoin Mining και υπάρχει ροή προς το ανταλλακτήριο και τα κάνουμε Ευρώ, θα κληθούμε να λογοδοτήσουμε απο πού ήρθαν αυτά τα χρήματα.
 • Αποφεύγουμε τις συναλλαγές που δεν είναι SEPA διότι έχουν μεγάλα κόστη και παίρνουν πολλές ημέρες.
 • Αρκετά ανταλλακτήρια λόγω κανονισμών, θα σας ζητήσουν: ταυτότητα, διαβατήριο, διπλωμα οδήγησης κλπ ώστε να πιστοποιήσουν την ταυτότητα σας. Ακόμα ίσως να σας ζητηθεί κάποιου λογαριασμού κοινής ωφέλειας (π.χ. ΟΤΕ/ΔΕΗ), που να είναι  στο όνομά μας.
 • Τόσο η αποστολή χρημάτων απο λογαριασμό μας στο ανταλλακτήριο όσο και η αποστολή χρημάτων απο το ανταλλακτήριο προς τον τραπεζικό λογαριασμό μας, θα πρέπει να έχουμε ταυτοποίηση του, δηλαδή να ειναι στο όνομα μας.
 • Τα ανταλλακτήρια δεν αποτελούν πορτοφόλι μόνιμης αποθήκευσης καθώς είναι ευάλλωτα σε Hacking και μπορεί να κλείσουν ανα πάσα στιγμή. Απο την άλλη το Trading μας επιτρέπει να πολλαπλασιάσουμε (ή φυσικά να χάσουμε) τα κρυπτονομίσματα μας. Είναι σαν το χρηματιστήριο μετοχών αλλα με κρυπτονομίσματα.
 • Όταν βάλετε στα ανταλλακτήρια κάποιο ποσό μεγάλο (εσείς θα το κρίνετε αυτό) ενεργοποιήστε την επιλογή 2FA στα Security Options για μεγαλύτερη ασφάλεια. Μεγάλη προσοχή όμως: Όταν ενεργοποιείτε το 2FA (two factor authentification) πρέπει να κρατήσετε Backup κάπου (σε χαρτί καλύτερα) τον κωδικό ενεργοποίησης του 2FA για το κάθε Site! Αλλιώς αν χάσετε το τηλέφωνο σας ή πάθει κάτι το google authentificator, έχετε κλειδωθεί έξω απο τα ανταλλακτήρια και μπορεί να πάρει μέρες για να αποκτήσετε ξανά πρόσβαση μέσω Support Tickets.

Αγοράστε τώρα Κρυπτονομίσματα

Παρακάτω θα βρείτε έναν σχετικά εύκολο τρόπο να αγοράσετε κρυπτονομίσματα στο Crypto Wallet σας.

Βίντεο Μαθήματα για τα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων (στα αγγλικά)

Μπορείτε να δείτε αυτό το άρθρο μου αν θέλετε να γνωρίζετε Πώς αγοράζω Bitcoin εύκολα απο Ελλάδα.

Στο παρακάτω βίντεο θα δείτε πώς μπορεί κάποιος να αγοράσει ETH (Ethereum) απευθείας με την κάρτα του απο το Coinbase και μετά να τα μεταφέρει στο ανταλλακτήριο .

Η διαδικασία είναι σχετικά απλή αλλά θα σας περιγράψω τα βήματα.

 1. Δημιουργείτε λογαριασμό στο Coinbase (αν κάνετε εγγραφή πατώντας αυτό το link, θα έχετε δώρο 10$ αν αγοράζετε 100$ και άνω)
  1. Κάνετε τη διδαδικασία πιστοποίησης του λογαριασμού σας (θα σας ζητήσει ταυτότητες, φωτογραφίες κλπ) και ίσως χρειαστεί να περιμένετε κάποιες ημέρες
  2. Αγοράζετε π.χ 100$ ETH (Ethereum) ή LTC (Litecoin) γιατι έχουν μικρά κόστη μεταφοράς. Ή αν θέλετε οπωσδήποτε BTC (Bitcoin) μπορείτε να το κάνετε.
 2. Δημιουργείτε λογαριασμό στο Binance (ή σε οποιοδήποτε ανταλλακτήριο απο τη λίστα παραπάνω αν ειναι κλειστό το Binance για νεες εγγραφές)
 3. Μολις αγοράσετε το κρυπτονόμισμα που θέλετε, απο το Coinbase το μεταφέρετε στο Ανταλλακτήριο (π.χ. στο Binance)
 4. Μέσα απο το Ανταλλακτήριο μπορείτε να πάρετε οποιοδήποτε κρυπτονόμισμα θέλετε
  1. Ίσως χρειαστεί μέσα στο ανταλλακτήριο, μόλις φτάσει η μεταφορά των χρηματων σας απο την Coinbase, να ανταλλάξετε τα ETH η LTC που έχετε σε BTC (Bitcoin) για να έχετε πρόσβαση σε περισσότερες συναλλαγές, καθώς το BTC είναι το βασικό νομισμα συναλλαγής προς όλα τα άλλα κρυπτονομίσματα

Αρκετή θεωρία, ας δούμε το βίντεο στην πράξη:

Πώς κάνω λογαριασμό στο ανταλλακτήριο Crypto.com

Αυτοματοποιημένο Trading σε Ανταλλακτήρια

Υπάρχουν προγράμματα στο Internet τα οποία επιτρέπουν την αυτόματη συναλλαγή μεταξύ Bitcoin και άλλα κρυπτονομίσματα ή το παιχνίδι μεταξύ των διακυμάνσεων του Bitcoin.

Το αυτοματοποιημένο Trading σε Ανταλλακτήρια είναι ιδιαίτερα διαδεδομένο και η αλήθεια είναι οτι απαιτεί κάποιες εξειδικευμένες γνώσεις για να το κάνετε.

Πώς μπορώ να δώ προβλέψεις για τα Κρυπτονομίσματα και τις τιμές τους;

Γενικά οι προβλέψεις ή αλλιώς Buy Signals στα κρυπτονομίσματα είναι ένα αμφιλεγόμενο ζήτημα.

Είναι πολύ δύσκολο να κάνεις προβλέψεις, όμως κάποιοι το κάνουν και το κάνουν καλά, χωρίς φυσικά να δίνουν εγγυήσεις για αυτό.

Ένα πολύ καλό κανάλι για να δείτε προβλέψεις είναι το TradingView, μία εκπληκτική ιστοσελίδα η οποία παρέχει αρκετά καλή πληροφόρηση και προβλέψεις, ενώ αρκετά απο τα Features του είναι δωρεάν. .

3commas Automatic Trading Platform

Αν είστε αποφασισμένος να ασχοληθείτε επαγγελματικά με το Trading τότε το ΚΑΛΥΤΕΡΟ εργαλείο για αυτοματοποιημένο Trading είναι το . Το χρησιμοποιώ απο τις αρχές του 2019 και έχει αλλάξει τα ποσοστά επιτυχίας μου, προσφέροντας μου αυτοματοποιημένο Trading 24 ώρες το 24ωρο.

Δείτε εδώ ένα αναλυτικό Review και εκμάθηση της πλατφόρμας 3commas.

Προσφέρει:

 • SmartTrading: Αυτοματοποιημένη αγορά και πώληση σε όλα τα ανταλλακτηρια σε ενα interface. Άμεση πώληση θέσεων αν κάτι πάει στραβά & το βασικότερο μπορώ να θέσω θέσεις για Take Profit και Stop Loss την ίδια στιγμή. Το προγραμματίζεις και το αφήνεις να κάνει τη δουλειά του
 • Portfolio Management: Παρακολουθείτε τις θέσεις σας ταυτόχρονα σε όλα τα ανταλλακτήρια καθώς συνδέεται με τα πάντα (Binance, Bittrex, Bitmex κλπ)
 • CryptoBots: Προγραμματίστε ρομποτάκια με αυτοματοποιημένες θέσεις που κάθε μέρα κερδίζουν ένα μικρό ποσό του κεφαλαίου σας.

 

Σχετικά άρθρα που πρέπει να διαβάσετε

Αν δεν έχετε ήδη διαβάσει τα παρακάτω, δείτε τα γιατι έχουν και αντίσοιχα βίντεο, στα Ελληνικά, που θα σας βοηθήσουν στην κατανόηση: