Mike Mingos
Κρυπτονομίσματα

Συχνές ερωτήσεις για το Bitcoin για αρχάριους (μέρος 1ο)

Bitcoin Αποκεντρωμένο Ψηφιακό νόμισμα

Βασικές Γνώσεις για το Bitcoin και τα Κρυπτονομίσματα

Κατ’ αρχήν θα ήθελα να εξηγήσω οτι παρόλο τον ενθουσιασμό μου για τα κρυπτονομίσματα και το Bitcoin και παρόλο που έχω ασχοληθεί εντατικά το τελευταίο διάστημα για να μπορέσω να αποκτήσω τις απαραίτητες γνώσεις έγκαιρα, δεν είμαι ειδικός σε όλα τα θέματα που αναφέρονται.

Επίσης εκφράζω την προσωπική μου άποψη σε όλα μου τα άρθρα και απλά παρέχω τις παρακάτω πληροφορίες για την επιμόρφωση των αναγνωστών αλλά δεν μπορεί να θεωρηθεί οτι δίνω οικονομικές συμβουλές αφού το Background μου δεν είναι πάνω στον κλάδο.

Θεωρώ οτι όλος ο κόσμος πρέπει να μάθει και να αγοράσει μια πολύ μικρή ποσότητα Bitcoin Π.χ. 50-100€ για να μάθει να χρησιμοποιεί την τεχνολογία, καθώς αυτή καθώς αλλάζει σιγά σιγά το οικονομικό σύστημα. Σε κάθε περίπτωση κανείς δεν πρέπει να αγοράσει περισσότερα απο αυτά που προτίθεται να χάσει. Η τεχνολογία είναι νέα και έχει ακόμα ελαττώματα και ο καθένας παίρνει την ευθύνη των πράξεων του.

Η προσωπική μου στρατηγική είναι οτι πολύ μικρές ποσότητες μπορούν να χρησιμοποιηθούν ούτως ώστε όταν και αν η τεχνολογία αυτή απογειωθεί να είμαστε έτοιμοι να την χρησιμοποιήσουμε. Τα σημάδια φαίνονται θετικά όμως τα ρίσκα είναι μεγάλα και χρειάζεται εκπαίδευση.

Δείτε σε αυτό το βίντεο πόσο εύκολα χρησιμοποιείται το Bitcoin για να μπορέσουμε να εξηγήσουμε με λεπτομέρεια παρακάτω τι ακριβώς είδατε:

Τι είναι το Bitcoin;

Το Bitcoin ειναι η πρώτη αποκεντρωμένη μονάδα ψηφιακού χρήματος.

Ας εξηγήσουμε όμως τον παραπάνω ορισμό αναλυτικότερα ούτως ώστε να κατανοήσουμε τις ιδιότητες που αναφέρονται.

Κατ’ αρχήν είναι μια ψηφιακή μονάδα χρήματος. Δεν έχει φυσική υπόσταση. Δεν μπορεί κάποιος να αγγίξει ένα bitcoin ή να το κρατήσει στα χέρια του. Πρόκειται απλά για μια λογιστική εγγραφή στο Internet (ή καλύτερα στο Blockchain που είναι το δίκτυο στο οποίο υπάρχει και συναλλάσσεται το bitcoin).

Τι είναι το BitcoinΤο πόσα bitcoin εχει κάποιος στο ψηφιακό του πορτοφόλι δεν είναι αυθαίρετο, μπορούμε να απευθυνθούμε σε μια βάση δεδομένων online (στο blockchain) και να το ελέγξουμε αν γνωρίζουμε την μοναδική διεύθυνση αυτού του ψηφιακού πορτοφολιού.

Δεν μπορεί κάποιος αυθαίρετα να προσθέσει bitcoin στο ψηφιακό του πορτοφόλι. Για να αποκτήσει κάποιο πορτοφόλι bitcoin θα πρέπει να του μεταφερθούν απο ένα αλλο ψηφιακό πορτοφόλι bitcoin (δηλαδή απο μια άλλη διεύθυση bitcoin). Εναλλακτικός τρόπος για να αποκτήσει κάποιο πορτοφόλι bitcoin είναι να τα δημιουργήσει μέσω μιας διαδικασίας που ονομάζεται Mining (“εξόρυξη” στα Ελληνικά αλλά δεν μου αρέσει ο όρος). Το Mining είναι μια πολύπλοκη διαδικασία που θα προσπαθήσω να εξηγήσω αργότερα.

Είναι το πρώτο αποκεντρωμένο δίκτυο ανταλλαγής ψηφιακού χρήματος. Οι μεταφορές χρήματος γίνονται μεταξύ ομότιμων και δεν υπάρχει μια κεντρική αρχή που μπορεί αυθαίρετα να εκδόσει νέα Bitcoin και δεν υπάρχουν μεσάζοντες. Ο κάθε χρήστης μπορεί απλά να συμμετέχει με συναλλαγές ή να κάνει Mining ώστε να παράγει νέα Bitcoin, με την αντίστοιχη υπολογιστική ισχύ που θα συνεισφέρει στο δίκτυο του Bitcoin.

Με λίγα λόγια το bitcoin για τον τελικό χρήστη είναι ένα ψηφιακό νόμισμα όπως οι ηλεκτρονικές μεταφορές χρήματος στις τράπεζες, μόνο που δεν υπάρχουν οι τράπεζες ή κάποιος τρίτος ενδιάμεσος που να μπορεί να περιορίσει την δυνατότητα του χρήστη να στέλνει ή να παραλαμβάνει αυτήν την μονάδα χρήματος.

Το βίντεο αυτό είναι μια συνοπτική παρουσίαση της ύλης αυτού του άρθρου

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα του Bitcoin;

  • Ελευθερία – Με το bitcoin μπορείτε να λάβετε ή να αποστείλετε ένα ποσό ανεξαρτήτως ποσού (είτε μιλάμε για υποδιαίρεση του λεπτού ή για αξία δισεκατομμυρίων) άμεσα, σε οποιοδήποτε σημείο του κόσμου υπάρχει σύνδεση στο Internet και οποιαδήποτε στιγμή. Δεν υπάρχουν αργίες και σαββατοκύριακα, δεν υπάρχουν σύνορα χωρών ή αποστάσεων και δεν υπάρχουν όρια ή Capital Control. Επιτρέπει στους χρήστες του τον πλήρη έλεγχο και την ευθύνη των χρημάτων τους με πλήρη ελευθερία. Το Bitcoin επιτρέπει στον κάθε χρήστη του να είναι ο ίδιος η τράπεζα του.
  • Χαμηλά τέλη – Κάθε συναλλαγή με bitcoin έχει τέλη αλλά είναι χαμηλά και σταθερά και δεν επηρεάζονται απο την αξία που μεταφέρει κανείς. Μπορώ να στείλω χρήματα αξίας ενός εκατομμυρίου ευρώ απο την Ελλάδα στην Νιγηρία, η συναλλαγή να πραγματοποιηθεί σε μερικά λεπτά και το κόστος μου να είναι ισάξιο με μερικά λεπτά του ευρώ. Ο χρήστης μπορεί να επιλέξει να πληρώσει λίγο υψηλότερα τέλη ούτως ώστε να επιβεβαιωθεί λίγο πιο γρήγορα η συναλλαγή του. Οι έμποροι μπορούν να δέχονται Bitcoin αντί για ευρώ ή δολάρια και να έχουν κατα πολύ μικρότερες προμήθειες απο αυτές του τραπεζικού συστήματος ενώ παράλληλα μπορούν να μετατρέπουν σχετικά εύκολα τα Bitcoin στην τοπική τους μονάδα χρήματος (π.χ. ευρώ). Τις μέρες που γράφεται αυτό το άρθρο λόγω της υπερφόρτωσης του δικτύου συναλλαγών και της υψηλής τιμής του Bitcoin (περίπου 15000$) το πλεονέκτημα αυτό δεν ισχύει και κάθε συναλλαγή μπορεί να κοστίζει 15$. Αυτό βέβαια δεν έχει εμποδίσει τις συναλλαγές.
  • Διαφάνεια και Έλεγχος – Κάθε χρήστης έχει τον απόλυτο έλεγχο των συναλλαγών του. Δεν υπάρχουν κρυφές χρεώσεις. Πριν την συναλλαγή γνωρίζεις τι θα πληρώσεις, τι θα πάρει ο συναλλασόμενος σου και ποια είναι τα τέλη. Όλες οι συναλλαγές που γίνονται μπορούν να εποπτευθούν απο τον οποιοδήποτε γνωρίζει την διεύθυνση ή τον κωδικό συναλλαγής.  Κανένας άνθρωπος ή οργανισμός δεν μπορεί να ελέγξει ή να πλαστογραφήσει μια συναλλαγή διότι είναι κρυπτογραφικά ασφαλές.
  • Έχει ελεγχόμενο πληθωρισμό – Το πλήθος των Bitcoin που θα δημιουργηθούν ποτέ είναι 21.000.000. Αυτή τη στιγμή έχουν παραχθεί περίπου 16.500.000 και όσο πάει ο ρυθμός παραγωγής μειώνεται. Δεν μπορεί κάποιος αυθαίρετα να δημιουργήσει νεα Bitcoin. Αντίθετα όλοι μπορούν να κάνουν Bitcoin Mining και να δημιουργήσουν νεα Bitcoin εάν έχουν τον απαραίτητο εξοπλισμό. Αυτό όμως κοστίζει επεξεργαστική ισχύ και κατ’ επέκταση ρεύμα. Ο πληθωρισμός του bitcoin είναι γνωστός εκ των προτέρων και είναι προγραμματισμένος να μειώνεται με το πέρασμα του χρόνου. Από τη στιγμή εξόρυξης του τελευταίου bitcoin, που υπολογίζεται να γίνει το 2140, και μετά ο πληθωρισμός θα είναι μηδενικός.

Έχει μειονεκτήματα το Bitcoin;

Φυσικά και έχει και μάλιστα κάποια είναι ιδιαίτερα σημαντικά:

  • Δεν είναι ευρέως γνωστό και αποδεκτό – Τη στιγμή που γράφεται αυτό το άρθρο πολύ λίγοι άνθρωπο γνωρίζουν για το Bitcoin και σχετικά λίγοι έμποροι το αποδέχονται ώς μονάδα συναλλαγής. Όμως κάθε ημέρα που περνάει, περισσότερες επιχειρήσεις δέχονται τα bitcoins γιατί έχουν σημαντικά πλεονεκτήματα απο την υιοθέτηση του.
  • Μεταβλητότητα της τιμής – Σήμερα μπορεί να αγοράσεις με ένα bitcoin ένα αυτοκίνητο. Πριν 4 χρόνια μπορούσες να αγοράσεις έναν καφέ και σε 5 χρόνια μπορεί να μπορείς να αγοράσεις ένα σπίτι. Μιλάμε για την ίδια ποσότητα. Με ένα bitcoin. Σήμερα η τιμή του μπορεί να ειναι στα 14.000€ και σε μια εβδομάδα μπορεί να είναι στα 18.000€. Επειδή δεν έχει υιοθετηθεί αρκετά και αποτελεί ένα μικρό κομμάτι της παγκόσμιας οικονομίας, μικρές μεταβολές ή γεγονότα επηρεάζουν την τιμή του διότι βασίζεται στην προσφορά και τη ζήτηση. Αυτό καθορίζει την τιμή του. Όσο μεγαλώνει το σύνολο των ανθρώπων που το χρησιμοποιεί τόσο περισσότερο θα σταθεροποιηθεί η τιμή του.
  • Βρίσκεται σε συνεχείς μεταβολές και εξελίξεις – Θυμάστε πώς ήταν το Internet οταν ξεκίνησε το 1992; Κάθε μέρα και μια μεγάλη εταιρία έφτιαχνε ιστοσελίδα και αποτελούσε γεγονός. Συνεχώς βλέπαμε νέο πιο εξελιγμένο λογισμικό ή υπηρεσίες και υπήρχε αβεβαιότητα. Σήμερα το bitcoin εξελίσσονται με γοργούς ρυθμούς και η κοινότητα που το εξελίσσει έχει σαν σκοπό να κάνει το Bitcoin πιο ασφαλές και προσβάσιμο στον ευρύ πληθυσμό. Μερικές από τις τεχνολογίες αυτές δεν είναι ακόμα έτοιμες για τον περισσότερο κόσμο. Οι περισσότερες επιχειρήσεις Bitcoin είναι νέες και δεν προσφέρουν ασφάλεια ακόμα. Γενικότερα, το Bitcoin είναι ακόμα σε διαδικασία ωρίμανσης.
  • Ευθύνη της ασφάλειας των χρημάτων σας – Κάθε χρήστης είναι υπεύθυνος να μαθαίνει και να διαφυλάσσει την ακεραιότητα των bitcoin του. Εάν κάποιος πέσει θύμα υποκλοπής, Malware, κενού ασφαλείας ή κλαπούν οι κωδικοί του, τότε δεν είναι πλέον στην κατοχή του τα bitcoin. Σκεφτείτε το όπως τα μετρητά. Αν σας τα κλέψουν δεν μπορείτε να είστε πλέον εσείς ο κάτοχος τους.
  • Μη αναστρέψιμες συναλλαγές – Επειδή δεν υπάρχει κάποιος ενδιάμεσος στην συναλλαγή, αυτή γίνεται όπως ακριβώς στα μετρητά. Αν δώσεις τα bitcoin σε κάποιον και το μετανιώσεις, δεν έχεις τρόπο να τα πάρεις πίσω.Δεν μπορεί να σε βοηθήσει κάποιος να διεκδικήσεις και να αναστρέψεις μια συναλλαγή. Επίσης οι συναλλαγές δεν περιέχουν όνομα ή προσωπικά στοιχεία. Γίνονται απο μια ανώνυμη διεύθυνση (bitcoin wallet address) σε μια άλλη. Για το λόγο αυτό το bitcoin χρησιμοποιείται συχνά για παράνομες ενέργειες όπως τα Ransomware.
  • Λίγες Εμπορικές Συναλλαγές – Μόλις περίπου 0,6% των συναλλαγών που γίνονται στο Bitcoin αφορούν εμπορικές συναλλαγές. Αυτό σημαίνει οτι είμαστε ακόμα στα αρχικά στάδια και οτι οι περισσότερες συναλλαγές γίνονται για Trading και επενδύσεις ή για αποθήκευση αξίας (όπως στο χρυσό).

Related posts

Τοποθέτηση για τα μηχανήματα εξόρυξης κρυπτονομισμάτων στο MEGA και στο Action 24

Mike

Εταιρίες επενδύσεων του Εξωτερικού – Απάτη με επενδύσεις Forex απο Λονδίνο – Απάτη επενδύσεων

Mike Mingos

Αυτοματοποιημένο Trading Bitcoin και κοιμόμαστε ήρεμοι

Mike Mingos

56 comments

dimitris 05/01/2018 at 14:14

Καλησπερα, συγχαρητηρια για την υπεροχη δουλεια που εχετε κανει!
Μια ερωτηση θα ηθελα να κανω,εχω κανει account στο coinbase και εχω στειλει φωτο την ταυτοτητα και ειμαι στην διαδικασια αναμονης για verify,η επομενη ταυτοποιηση πρεπει να γινει οταν στειλεις τα χρηματα απο τραπεζικο λογαριασμο η απο καρτα,ποια ειναι η καλυτερη μεθοδος απο καρτα η απο τραπεζικο λογαριασμο και ποια η διαφορα των 2?
Ευχαριστω.

Μιχάλης Μίγγος 05/01/2018 at 22:57

Καλησπέρα Δημήτρη και σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Ας περάσουμε λοιπόν στην ερώτηση σου.
Κατ’ αρχήν η διαδικασία του verification μπορεί να πάρει κάποιες ημέρες οπότε περιμένεις υπομονετικά.
Η καλύτερη (για εμένα) διαδικασία είναι η πιστωτική/χρεωστική κάρτα για να αγοράσεις κρυπτονομίσματα (bitcoin/Ethereum/Litecoin).
Κάνε όμως και τον τραπεζικό λογαριασμό σου ένα Verification γιατι για μεγαλύτερα ποσά θα τον χρειαστέις.
Επίσης θα τον χρειαστείς εάν χρειαστεί να κάνεις cash out, δηλαδή να μετατρέψεις κρυπτονομίσματα σε ευρώ και να στα καταθέσουν.
Μπορείς να βρείς ένα χρήσιμο βίντεο για τη διαδικασία δημιουργίας λογαριασμού στο Coinbase εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=-bcerZXJoPs αλλά είναι στα Αγγλικά.
Ελπίζω να βοήθησα, και ότι άλλο χρειαστέις θα χαρώ να βοηθήσω.

Xesternos Periklis (@Xesternos) 14/01/2018 at 21:47

Φιλε Μιχάλη καλησπέρα. Πολύ ενδιαφέρον άρθρο αλλά κατα την άποψή μου άρθρα μεγαλύτερα των 2-3 παραγράφων πρέπει να βιντεοσκοπούνται κιόλας λόγω της έκτασής τους.

Μιχάλης Μίγγος 15/01/2018 at 11:41

Περικλή σε ευχαριστώ για τη σύσταση σου. Σε καταλαβαίνω απόλυτα και για αυτό έχω φτιάξει δύο βίντεο τα οποία είναι βέβαια και αυτά μεγάλα αλλά καλύπτουν την μεγαλύτερη ύλη του άρθρου. Να ξέρεις οτι για να βιντεοσκοπηθούν πρέπει πρώτα να γραφτούν για να έχω την ύλη.

Εδώ ειναι τα βίντεο που ζήτησες:

1. https://youtu.be/a7QbYKz-GzE
2. https://www.youtube.com/watch?v=hRKcyDFyANA

Ελπίζω να σε κάλυψα.

Σπύρος 23/01/2018 at 19:59

Μιχάλη καλησπέρα. Συγχαρητήρια για τη δουλειά σου. Θα μπορούσες να προτείνεις κάποια gpu για mining και με πόσες θα πρότεινες να ξεκινήσει κάποιος. Σ’ ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Μιχάλης Μίγγος 24/01/2018 at 06:06

Γειά σου Σπύρο. Το mining είναι ολόκληρο κεφάλαιο το οποίο θα αναλύσω σε ένα ξεχωριστό άρθρο. Παρόλα αυτά ένα βασικό Setup για κάποιον που δεν θέλει να δώσει πολλά χρήματα είναι να πάρεις μια μητρική πλακέτα ειδική για mining, να βάλεις έναν επεξεργαστη φθηνό πάνω, έναν SSD 120GB, 8GB RAM και απο εκεί και πέρα να βάζεις πάνω σιγά σιγά κάρτες RX580/480, όποια βρείς πιο φθηνή. Σε γενικές γραμμές να ξέρεις οτι θα τις βρείς στην αγορά σε διπλάσια ή τριπλάσια τιμή απο την κανονική τους, λόγω της μεγάλης έλλειψης που υπάρχει. Δες λίγο κάποιες φωτογραφίες απο ένα custom πρόχειρο rig: https://steemit.com/ethereum/@mmingos/how-to-setup-an-ethereum-rig-with-just-a-simple-pc-box-with-pictures

coachsfilip 24/01/2018 at 07:39

Ευχαριστώ για την γρήγορη απάντηση. Δηλαδή μπορούμε στο ίδιο rig να έχουμε και διαφορετικό μοντέλο gpu;

Μιχάλης Μίγγος 24/01/2018 at 09:01

Ναι μπορούμε αλλά γενικά δεν είναι καλή πρακτική απο ότι έχω δεί. Όμως γίνεται. Έχω δεί εγκατάσταση με AMD GPU’s, RX 580/480, HD 7850 και μια Nvidia GTX 1080 και δούλευε κανονικά. Στην αρχή θέλεις όλα να γίνουν σωστά με ίδιες κάρτες… στην πράξη βλέπεις οτι λόγω της μεγάλης ζήτησης και τιμής των καρτών, χτίζεις με ότι μπορείς. Αυτό δεν σημαίνει οτι δεν μπορεί να προκύψουν προβλήματα, αλλά δεν έχω δει εγώ προσωπικά τουλάχιστον.

Σε γενικές γραμμές προτίνεται η χρήση ίδιας κάρτας ή έστω ίδιας κατασκευάστριας εταιρίας, π.χ. AMD.

Γιώργος Στ 17/05/2020 at 18:40

Καλησπέρα Μιχάλη..
Πολύ ενδιαφέρον κ χρησιμες επισης οι παραπάνω πληροφορίες σου σχετικά με την όλη διαδικασία ..
Σαν πρωταρης κ σκεπτόμενος δειλά δειλά να κανω το σεμινάριο μέσω Skype για να μάθω κάποια βασικά πράγματα προτού ξεκινησω(αν το αποφασίσω..),ήθελα λοιπόν να ρωτήσω αν υπάρχουν αξιόλογες πιθανότητες για κάποιον σαν εμένα να έχει η καλύτερα να αποκτήσει κάποιο κέρδος από την όποια επένδυση κάνει σε bitcoin κλπ ..έστω κ μακροπρόθεσμα ..αξιζει με λίγα λόγια να ξεκινήσει κάποιος να επενδύει λίγα χρήματα σε κρυπτονομισματα γενικότερα..?να δοκιμάσει την τύχη του ..
Ευχαριστώ πολύ για την όποια απάντηση σου ..

Μιχάλης Μίγγος 18/05/2020 at 14:14

Καλησπέρα Γιώργο και σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.
Το ιδιωτικό σεμινάριο έχει σαν σκοπό να γνωριστούμε σωστά με το Bitcoin.
Να το αγοράσουμε αυτόνομα είτε απο ανταλλακτήριο είτε απο άλλες πηγές, ανάλογα τι μας ενδιαφέρει να κάνουμε με την αποταμίευση αυτή. Να στέιλουμε και να λάβουμε κρυπτονομίσματα, να στήσουμε δηλαδή σωστά τα πορτοφόλια μας με ασφάλεια και να κατανοήσουμε που βρίσκονται τα bitcoin και σημαντικές πτυχές της ασφάλειας τους. Παράλληλα σκιαγραφούμε και το προφίλ σου για να σου δωσουμε συμβουλές βάσει του τι έχεις κάνει ώς σήμερα και συζητάμε μαζί τις ανάγκες σου προσαρμόζοντας την ύλη βάσει αυτών.
Σε γενικές γραμμές ακριβώς αυτό θα κάνουμε μαζί. Θα ξεκινήσουμε να τοποθετούμε κάποια χρήματα σε κρυπτονομίσματα στο πρώτο σεμινάριο. Σε δεύτερη φάση και εφόσον σε ενδιαφέρει θα μπούμε σε βαθύτερα κομμάτια όπως το Trading και το αυτοματοποιημένο Trading.

Μιχάλης 13/09/2018 at 17:19

Γεια κι από μένα πολύ ενδιαφέροντα και ενημερωτικά όσα αναφέρεις παραπάνω.Αγόρασα πρόσφατα κάποια TRON…αν τα έχεις υπόψιν σου.Δεν ξέρω ούτε καν ποιο wallet να χρησιμοποιήσω….είμαι εντελώς καινούριος μπορείς να βοηθήσεις;Ευχαριστώ εκ των προτέρων!!

Μιχάλης Μίγγος 14/09/2018 at 06:05

Γειά σου Μιχάλη. Σε ευχαριστώ για τα θετικά σου σχόλια. Σχετικά με το Tron θα πρέπει να σου επιστήσω την προσοχή οτι αρκετός κόσμος νομίζει οτι έχει αγοράσει κρυπτονομίσματα και τελικά δεν έχει αγοράσει, απλά λόγω της άγνοιας του πέφτει θύμα εκμετάλλευσης απο επιτήδειους.

Αν έχεις πράγματι αγοράσει Tron θα πρέπει η εταιρία που τα αγόρασες να σου έχει στείλει τα recovery keys (recovery phrase) του Wallet στο οποίο στα έχει βάλει ούτως ώστε εσύ να έχεις τον έλεγχο.

Αν σου έχει δώσει έναν κωδικό απλά, τότε μάλλον δεν έχεις εσύ το κρυπτονόμισμα που αγόρασες.

Θα πρέπει να έχεις το Private Key και το Public key. Για να το επαληθεύσεις, βάλε τον κωδικό σου στο blockchain explorer του Tron.

Σε αυτή τη σελίδα: https://tronscan.org/#/ μπορείς να πατήσεις το search και να μπορείς να ψάξεις το public key σου αν αντιστοιχεί σε διεύθυνση Tron. Αν δεν αντιστοιχεί, τότε μάλλον δεν έχεις Tron.

Εναλλακτικά όταν αγοράζουμε κρυπτονόμισμα, ο μεσάζων θα έπρεπε να μας ζητάει σε ποιά διεύθυνση (Public Address) που έχουμε δημιουργησει εμείς απο πριν, θέλουμε να μας τα στείλει.

Μιχάλης 14/09/2018 at 08:37

Δυστυχώς μάλλον έχεις δίκιο,κατάφερα να κάνω ένα wallet με τον κωδικό που μου έστειλαν αλλά είναι άδειο…απλά τώρα μπορώ να κάνω συναλλαγές άμα θέλω αγοράζοντας πρώτα όμως…γι αυτήν την ιστορία ξόδεψα 52 ευρώ και τέσσερις μέρες ψάχνοντας για το τι θα κάνω.Δεν ξέρω πλέον αν θέλω να ασχοληθώ πραγματικά με αυτό.Πάντως πραγματικά με βοήθησες και σ’ευχαριστώ!!!

Μιχάλης 14/09/2018 at 10:28

Βασικά νομίζω ότι κάτι δεν γίνεται σωστά από μέρους μου.Το wallet που δημιούργησα όποτε πάω να ξαναμπώ μου ζητάει να το δημιουργήσω από την αρχή.Δεν έχει login έχει key store file τον οποίο δεν τον έχω…δεν μπορώ να τον αποθηκεύσω στο pc…

Μιχάλης Μίγγος 14/09/2018 at 11:04

Μιχάλη, ποιό Wallet χρησιμοποιείς;

Σχετικά με την απογοήτευση σου, ειναι απόλυτα λογική.

Πριν απο περιπου 25 χρονια ήμουν απο τους πρώτους που είχαν πρόσβαση στο Internet και για να συνδεθώ με το internet μου έπαιρνε περίπου 15 λεπτά γράφοντας εντολές και είχε αρκετή ταλαιπωρία. Πολλοί φίλοι μου έβλεπαν τα βήματα που έπρεπε να κάνω και μου λέγανε… σιγά μην προχωρήσει το Internet έτσι δύσκολη που είναι η χρήση του και με την ταχύτητα που έχει. Μας έπαιρνε περίπου 15 λεπτά για να κατεβάσουμε μια εικόνα JPG!

Γιατι το λέω αυτό και τι σχέση έχει.

Το Internet ήταν μια επαναστατική τεχνολογία η οποία πήρε 15 χρόνια για να φτιαχτούν οι υποδομές και τα προγράμματα που θα κάνουν την χρήση του εύκολη στον τελικό χρήστη και για αρκετά χρόνια χρησιμοποιούσαμε internet μόνο όσοι είχαν πολύ καλή γνώση υπολογιστών. Σήμερα όμως τα παιδιά μας μπαίνουν στο internet με 2 κλικ.

Τα κρυπτονομίσματα είναι μια επανάσταση η οποία δεν θα φύγει απο τη ζωή μας. Προφανώς και θέλει αρκετό διάβασμα, χρόνο και τριβή. Θεωρώ οτι σε 10 χρόνια θα βλέπουμε τις δυσκολίες αυτές και θα τις διηγούμαστε όπως την ιστορία με το internet που σου περιέγραψα.

Η τεχνολογία προχωράει, οι εφαρμογές θα βελτιωθούν και η γνώση θα μπεί στη ζωή μας με την πρακτική. Μπορείς να είσαι απο αυτούς που χρησιμοποιούν την τεχνολογία καθώς εξελίσσεται ή να περιμένεις και όλα θα γίνουν πολύ πιο εύκολα σε περιπου 5-10 χρονια.

Μιχάλης 14/09/2018 at 16:31

Καλησπέρα,στην σελίδα που μου υπέδειξες έχει ένα wallet,εκείνο πήγα να χρησιμοποιήσω,άλλο δεν έχω και δεν γνωρίζω ποιο είναι καταλληλότερο.Δεν ξέρω πως αλλιώς θα δω πόσα κρυπτονομίσματα έχω και που τα έχω……άσχετος,σου είπα!!!Από κει και πέρα όσο για το Internet και τι δυνατότητές του στο μέλλον,είμαι μεγάλος fan και πιστεύω ότι είναι από τις μεγαλύτερες ανακαλύψεις του σύγχρονου ανθρώπου.Ασχολούμαι αρκετά γιατί μου αρέσει απλά εμβαθύνω τις γνώσεις μου μόνο όταν κάτι μ’ενδιαφέρει.Με χρηματοοικονομικά γενικότερα δεν έχω ξανά ασχοληθεί,είναι κάτι καινούριο για μένα…ένας άλλος κόσμος!!Είχα κι εγώ δικό μου blog παλιότερα για 2-3 χρόνια αλλά το έκλεισα γιατί δεν είχα χρόνο να ασχοληθώ έτσι όπως ήθελα!!

Μιχάλης Μίγγος 15/09/2018 at 16:04

Κατα πάσα πιθανότητα δεν έχεις Tron. Επειδή τυγχάνει να κάνω κάποια σεμινάρια κατ’ ιδίαν σε ανθρώπους που θέλουν να ασχοληθούν με τα κρυπτονομίσματα και δεν έχουν το χρόνο και τη διάθεση να δαπανήσουν, οπότε με τα σεμινάρια αυτά λύνονται οι βασικές απορίες, να σε ενημερώσω οτι τώρα τελευταία είχα αρκετούς ανθρώπους που μέσω κάποιας εταιρίας αγόρασαν tron πατώντας σε κάποια διαφήμιση στο Google. Μετά το σεμινάριο κατανόησαν οτι πέσαν θύμα απάτης και οτι δεν έχουν κρυπτονομίσματα.

Αν θυμάμαι καλά η εταιρία αυτή σου στέλνει έναν κωδικό (καμμία σχέση με cryptocurrency wallet ή private key) και σου λέει οτι αγόρασε για εσένα Tron και όποτε θές μπορείς να τους ζητήσεις να το πουλήσουν και να σου δώσουν τα αντίστοιχα χρήματα. Αν ειναι αυτή η περίπτωση, μπορείς να τους ζητήσεις μόλις το Tron επιστρέψει στα χρήματα που το αγόρασες (δες στο coinmarketcap.com την ημερομηνία που αγόρασεςμ οπότε και την τιμή του τότε). Κάντο και ελπίζεις να σου επιστρέψουν μετρητά.

Μιχάλης 16/09/2018 at 03:50

Δεν μου λέει κάτι για επιστροφή χρημάτων απ’ότι έχω δει,ούτε έχω την δυνατότητα να έρθω σε επαφή με την εταιρεία που αγόρασα τα TRON.Θα κατεβάσω κάποιο wallet και θα δω μήπως έτσι βρω κάποια άκρη και καλή μου τύχη.Ευχαριστώ για όλα!!

Βασίλης 01/12/2020 at 14:02

Καλησπέρα Μιχάλη!! Συγχαρητήρια για την πολύ ωραία δουλειά σου. Ένας πάρα πολύ καλός οδηγός για αρχάριους όπως εγω. Αφού διάβασα και παρακολούθησα και το βίντεο σου πήρα την απόφαση να ξεκινήσω.
Αντιμετωπίζω όμως ένα πρόβλημα με την εγγραφή μου στο coinbase (απο το link Που έδωσες έκανα).
Κατά την διαδικασία ταυτοποιησης ένω στο 1ο στάδιο ειμαι οκ με το (δίπλωμα-ταυτότητα-διαβατηριο) στο 2ο ζητάει ταυτυτοποίηση διευθυνσης (λογαριασμο-κινηση καρτας-κινηση τραπεζικου λογαριασμου) όποιον και απο τους 3 τρόπους προσπάθησα δεν γίνεται αποδεκτό το έγγραφο. (εννοείται πως τους αποστέλω έγγραφο εντος του τελευταιου 3μηνου).

godos 07/01/2021 at 21:30

το ίδιο πρόβλημα έχω και εγώ με την ταυτοποίηση διέυθυνσης. Έχει βρει κάποιος τί έγγραφο να στείλουμε ακριβώς για να γίνει αποδεκτό;

Ελενα Κουβελιώτη 14/12/2020 at 11:11

Καλησπέρα, ενδιαφέρομαι για σεμινάριο η μάθημα για αγορά κρυπτονομισμάτων, αλλά με φυσική παρουσία είτε ομαδικά είτε ατομικά. Μπορείτε να με ενημερώσετε στο μέιλ μου πότε θα γίνει και αν κοστίσει αυτό πόσο θα είναι το κόστος του;

Μιχάλης Μίγγος 15/12/2020 at 15:29

Καλησπέρα σας, αυτήν την περίοδο λόγω Covid συνεχίζω τα ιδιωτικά σεμινάρια μέσω Skype/Viber/Teamviewer. Θέλω να σας διαβεβαιώσω οτι η εμπειρία και τα παραδοτέα των σεμιναρίων δεν αλλάζουν. Επικοινωνήστε μαζί μου στο 6932711771 για να συζητήσουμε αν υπάρχουν οι προϋποθέσεις για να κάνετε το σεμινάριο.

Στυλιανός Ζώης 26/01/2021 at 19:48

Καλησπερα Μιχάλη, με λένε Στέλιο Ζ. και σε παρακολουθώ με ενδιαφέρον μέρες τώρα, πολύ ωραια τα σεμινάρια σου και οι γνώσεις που μοιράζεσαι. Όλα κατανοητά, αλλά προσπαθώ να κάνω έναν λογαριασμό στο Coinbase από το link που μας δίνεις αλλά ενώ έχει δεχτεί σαν ταυτοποίηση το διαβατήριο μου τους στέλνω με pdf ένα λογαριασμό ΔΕΗ, στα ελληνικά γραμμένος βέβαια αλλά δεν το δέχονται με τίποτα. Το έκανα δέκα φορές αλλά δεν το δέχονται με τίποτα με το λογαριασμό της ΔΕΗ. Τι έγγραφο να στείλω, σε ποια μορφή άλλη για να ολοκληρωθεί η εγγραφή?

Μιχάλης Μίγγος 27/01/2021 at 10:45

Στέλιο Ζ, η Coinbase έχει γίνει αρκετά δύστροπη με τους αλλοδαπούς. Θα σου έλεγα να ζητήσεις απο την τράπεζα σου μια επιστολή Good Standing of Account στα Αγγλικά όπου θα φαίνεται η διεύθυνση σου. Εναλλακτικά όμως θα σου έλεγα να παραπέμψεις την Coinbase και να πάς στην Kriptomat. Δες το βίντεο μου εδώ: https://mikemingos.gr/14933-pos-agorazo-bitcoin-me-karta-chreostiki-i-emvasma/ Έχω και ενα Affiliate Link στη σελίδα που με 101€ κατάθεση σου προσθέτει άλλα 10€ δώρο για κάποιο διάστημα… όσο ισχύει αυτο.

Στυλιανός Ζώης 27/01/2021 at 18:11

Σε ευχαριστώ πολύ Μιχάλη! Ναι πάω προς τα εκεί για αρχή και βλέπουμε.

Βάσω 11/02/2021 at 11:38

Καλησπέρα Μιχάλη μετά από την επικοινωνία μας στο Mail σου στέλνω τον όρο που είχε το εκπαιδευτικό πακέτο που αγόρασα όπως είναι γραμμένο μέσα στο συμβόλαιο για να μου πεις τη γνώμη σου σχετικά.
Με την αγορά καινούργιου πακέτου από την εταιρία, με προτροπή της, μπορούν να ενεργοποιήσουν και το παλιό που έληξε ή όχι?
Να το αγοράσω για να μη χάσω και το προηγούμενο ή να μη μπω καθόλου σε αυτή τη διαδικασία και να αποχαιρετήσω τα χρήματα που έδωσα?
Αυτοί ισχυρίζονται ότι εάν αγοράσω καινούργιο θα ενεργοποιήσουν και το προηγούμενο. Δεν είχα σωστή ενημέρωση από αυτούς οπότε δεν προσπάθησα να μεταφέρω σε δικό μου πορτοφόλι τα νομίσματα πριν λήξη η προθεσμία.(Πλήρης άγνοια των πραγμάτων). Μετά τα δικά σου ενημερωτικά Video κατόρθωσα να ανοίξω πορτοφόλι και να πάρω και δικούς μου κωδικούς κλειδιά. Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο που αφιερώνεις για τη δική μας ενημέρωση. Βοηθάς πραγματικά πάρα πολύ!!!
Θα εκτιμήσω μια συμβουλή σου σχετικά.

Ημερομηνία λήξης των Κωδικών Πρόσβασης.
Ο κάθε Κωδικός Πρόσβασης ισχύει για έξι μήνες από την ημερομηνία παράδοσης του Κώδικα Πρόσβασης. Η ημερομηνία λήξης του Κωδικού Πρόσβασης είναι ο χρόνος, κατά τον οποίο θα πρέπει να ενεργοποιηθεί ο κωδικός και να χρησιμοποιηθεί το Εκπαιδευτικό Πακέτο. Μετά από αυτή την περίοδο, ο Κωδικός Πρόσβασης και η χρήση του Εκπαιδευτικού Πακέτου δεν είναι δυνατή. Οι παραπάνω διατάξεις ισχύουν και για το Δώρο του Εκπαιδευτικού Πακέτου.

Μιχάλης Μίγγος 13/02/2021 at 22:06

Βάσω καλησπέρα, νομίζω οτι θα ήταν καλύτερο να επενδύσεις στην εκπαίδευση σου ώστε να κατανοείς καλύτερα κάποια πράγματα και να έχεις την δύναμη να αποφασίζεις μόνη σου και όχι να βασίζεσαι σε τρίτους να κάνουν τις επιλογές για εσένα. Προσωπικά δεν θα έδινα ούτε ένα ευρώ παραπάνω. Αρκετοί απο τους μαθητές μου, γνωρίζοντας την ύλη απο το εισαγωγικό σεμινάριο κατάλαβαν οτι εταιρίες σαν τη συγκεκριμένη που αναφέρεις (που δεν είναι λίγες) εκμεταλλεύονται την άγνοια του κόσμου. Θα σου πρότεινα λοιπόν πριν επενδύσεις να μάθεις τα βασικά για τα κρυπτονομίσματα. Είμαι σίγουρος πως τα χρήματα που θα δώσεις σε προσωπική συμβουλευτική απο εμένα και την ομάδα μου θα αξίζουν τον κόπο για να μην εξαρτάσαι απο τρίτους. Δές τους κύκλους των σεμιναρίων που παρέχουμε για να ξεκινήσεις σωστά: https://mikemingos.gr/seminaria-bitcoin/ Στο εισαγωγικό σεμινάριο μπορούμε να βοηθήσουμε να συμπληρώσεις τις φόρμες που ζητάνε μήπως και πάρεις τα κρυπτονομίσματα σου (αφού σε βάλουν σε σειρά προτεραιότητας) γιατι έχουν και πολύ κόσμο στην αναμονή.

Μιχάλης Μίγγος 13/02/2021 at 22:06

Μεγάλη προσοχή σε όλους σε εταιρίες που πουλάνε κρυπτονομίσματα μέσω τηλεφώνου ή διάφορες ιστοσελίδες. Τα περισσότερα είναι καλοστημένες απάτες. Δείτε το σχετικό βίντεο μου: https://www.youtube.com/watch?v=LXyv4CU2wVw

Νικος 23/02/2021 at 22:12

Καλησπέρα σας.θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση.με ενημέρωσαν σήμερα για μια μηχανή εξόρυξης (bitcoin miner machine) 95 tera hertz που κοστίζει 500€ μέσω ebay.αξιζει να χαλάσω τόσα λεφτά; Θα έχω κάποιο κέρδος; Ευχαριστώ πολύ

Δημήτρης 28/02/2021 at 07:26

Γεια σας. Είμαι νέος στον κόσμο των κρυπτονομισματων και θα ήθελα πολύ να ασχοληθώ. Αφού παρακολούθησα το σεμινάριο και διάβασα τα σχετικά άρθρα στο blog σας, έχω μια ερώτηση. Έχω μπερδευτεί λίγο με την αγορά. Αν αγοράσω μέσω revolut μπορώ να τα μεταφέρω σε wallet ή σε ledger nano? Το προτείνετε ή να αγοράσω μέσω coinbase, binance etc… Σας ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας!

Δημήτρης 28/02/2021 at 17:21

Καλησπέρα και πάλι. Έψαξα λόγο και βρήκα ότι δεν μπορείς να μεταφέρεις κρυπτονομισματα έξω από την revolut. Θα ήθελα όμως να ρωτήσω ποια wallets προτείνετε για κινητό τα οποία δίνουν το private key στο κάτοχο. Ευχαριστώ και πάλι.

Μιχάλης Μίγγος 28/02/2021 at 18:52

Γειά σου Δημήτρη. Όχι η Revolut δεν αγοράζει πραγματικά κρυπτονομίσματα, αλλά παράγωγα. Δοκίμασε να αγοράσεις απο εδώ: https://mikemingos.gr/recommends/binance ή απο εδώ https://mikemingos.gr/recommends/kriptomat Και στα δύο Links επειδή είναι affiliate links υπάρχουν μικρά δωράκια. π.χ. στη Binance παίρνεις μια εκπτωση 5% εφ’όρου ζωής στα Trading Fees και στην Kriptomat παίρνεις 10€ δώρο σε 101€ κατάθεση. Για τους αρχάριους είναι μια χαρά η Revolut μέχρι να μπείς λίγο βαθύτερα στα κρυπτονομίσματα. Προσοχή όμως, αρκετός κόσμος χάνει τα κρυπτονομίσματα του στο δρόμο προς την κατανόηση των κρυπτονομισμάτων.

Μιχάλης Μίγγος 28/02/2021 at 18:54

Δημήτρη αν κάνεις χρήση μόνο απο κινητό θα σου έλεγα να αγοράσεις απο αυτό το link: https://mikemingos.gr/recommends/cryptocom και να έχεις ένα δικό σου πορτοφόλι με τα πορτοφόλια που προτείνω εδώ: https://mikemingos.gr/sem1/bitcoin-links-ergaleia-ependyseon/

Σψκράτης 12/03/2021 at 17:17

Καλησπέρα Μιχάλη,
Για να πάρω στο ηλεκτρονικό πορτοφόλι αγορασμένα απο πέρσι κρυπτονομίσματα stellar, έχω δημιουργήσει ηλ πορτοφόλι exodus.
Εστειλα τον αριθμό πορτοφολιού, αλλά με ρωτούν αν έχω αριθμό TAG , ή destination number ή memo. Δεν βρίσκω τέτοιο αριθμό εκτός απο ένα private keys.
το ηλ πορτοφόλι είναι με ισχυρό password.
Μήπως μπορείς να με βοηθήσεις, πως θα βρώ αυτό τον αριθμό.
Είμαι αρχάριος
Ευχαριστώ.

Μιχάλης Μίγγος 13/03/2021 at 21:38

@Σωκράτης για την ερώτηση αυτή καλύτερα για να μην χάσεις κρυπτονομίσματα στο δρόμο, να κλείσουμε μια online συνεδρία για να δούμε μαζί τι έχεις κάνει,ποιός σε ρωτάει και για ποιό λόγο κάνει μια τέτοια ερώτηση γιατ το Stellar, διότι δείχνει οτι δεν γνωρίζει κάποια βασικά πράγματα και είναι επικίνδυνο λίγο. Δεν θα ήθελα να απαντήσω χωρίς να δω τι έχεις κάνει γιατι αναλαμβάνω και την ευθύνη αυτών που γράφω και δεν θέλω να εκτεθώ σε κάτι που δεν έχω δει ο ίδιος. Θα χρειαστεί να κλείσουμε μια ώρα συνεδρία online αν θες τη βοήθεια μου. Οπότε δες τα στοιχεία επικοινωνίας μου εδώ: https://mikemingos.gr/contact/

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΦΡΑΓΚΟΥΛΗΣ 13/03/2021 at 16:37

Καλησπερα κυριε Μιγκο,

Σε συνεχεια της εγγραφης μου που εκανα στο καναλι σας στο youtube, παρακολουθησα καποια βιντεο που αναρτησατε και αποφασησα να κανω εγγραφη στην πλατφορμα της binance. Το εκανα μεσα απο την δικια σας σελιδα για να παρω και την εκπτωση 5% στα fees. Αφου συμπληρωσα καποια βασικα στοιχεια , μου ζητηθηκε να δωσω στοιχεια τηςς χρεωστικης μου καρτας. Αφου τα εβαλα και εκανα submit μου εμφανιστιστηκε το εξης σχολειο For non-EEA country cards, please ensure you have enabled international transactions. Σημειωτεο, οτι χρησιμοποιησα 2 διαφορετικες χρεωστικες καρτες, πειραιος και εθνικης, αλλα δεν μπορεσα να ολοκληρωσω την διαδικασια. Μηπως σας εχει παρουσιαστει στο παρελθον καποιο παρομοιο κολημα?

Μιχάλης Μίγγος 13/03/2021 at 17:18

Κύριε Φραγκούλη, θα χρειαστεί να επικοινωνήσετε με την τράπεζα σας και να τους εξηγήσετε ακριβώς την ώρα που κάνατε την απόπειρα χρέωσης της κάρτας σας και να ρωτήσετε γιατι δεν μπορούσατε να πληρώσετε. Συνήθως το πρόβλημα σε όσους τυχαίνει επιλύεται με επικοινωνία με την τράπεζα.

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΦΡΑΓΚΟΥΛΗΣ 13/03/2021 at 18:43

eyxaristo

ΚΩΣΤΗΣ 22/03/2021 at 03:53

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΜΙΧΑΛΗ ,ΘΕΛΩ ΑΠΛΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΤΙ ΥΠΟΔΙΠΛΑΣΙΑΣΜΟΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ BITCOIN.ΟΙ ΑΝΤΑΜΟΙΒΕΣ ΠΩΣ ΠΑΝΕ ΑΝ ΒΑΛΕΙΣ ΤΟΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ!ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΚΑΘΟΡΙΣΜΕΝΕΣ Η ΟΧΙ?

Μιχάλης Μίγγος 29/03/2021 at 21:20

Δεν καταλαβαίνω την ερώτηση δυστυχώς.

Ιωάννης Καναργελίδης 03/04/2021 at 17:14

Καλησπέρα, θα ήθελα να σας κάνω μια ερώτηση, έχουμε εγκατεστημένο το exodus wallet στον Υπολογιστή μας και για κάποιον λόγο το απεγκαθιστούμε ενώ έχουμε μέσα κρυπτονομίσματα, όταν τον ξανά εγκαταστήσουμε θα μπορούμε να ξανασυνδεθούμε στον λογαριασμό μας? και αν ναι πως? σε ευχαριστώ.

Μιχάλης Μίγγος 04/04/2021 at 10:53

Στο Exodus κρατήστε τις 12 λεξεις κλειδιά και θα είστε οκ. Απλά είναι σημαντικό να κατανοείτε τι κάνετε σε κάθε βήμα. Θεωρώ σημαντικό σε όλα αυτά τα θέματα ασφαλείας να έχετε μια επίβλεψη στην αρχη.

Λάμπρος 27/04/2021 at 13:00

καλησπερα Μιχαλή.. Ερώτηση: θελω να κάνω αγορά bitcoin από revolut ή crypto καλυτερα ? και ακόμα στην συνεχεία θέλω να τα μεταφέρω σε κάποιο wallet(BRDή BLOCKSTREAM {που συνδέεται κατευθείαν με το κρύο πορτοφολι}) που να έχω εγω την διαχήρισει των key, γινεταί μεταφορά από revolut ή crypto στο ζεστο πορτοφολι και στην συνέχεια στο κρυο πορτοφολι?

Μιχάλης Μίγγος 07/05/2021 at 08:15

Λάμπρο απο Revolut δεν γινονται μεταφορές σε δικό σου πορτοφόλι. Απο την [eafl id="16597" name="Crypto.com" text="Crypto.com"] μπορείς να κάνεις αλλά έχει όρια περίεργα.

Βασίλης 07/05/2021 at 07:12

Καλημέρα Μιχάλη.εχω ανοίξει λογαριασμό σε μια χρηματιστηριακή εταιρεία σε χώρα της Ευρώπης online trading.τα κέρδη μέχρι τώρα είναι πολύ καλά.7 φορές το αρχικό κεφάλαιο.για την ανάληψη τους ζητάει φόρο 10%.τα κέρδη είναι νόμιμα στην Ελλάδα και πώς θα πρέπει να σταλούν; χρειάζονται κάποια έγγραφα;

Μιχάλης Μίγγος 07/05/2021 at 08:18

Βασίλη νομίζω πρέπει να κάνουμε μια online συνεδρία άμεσα! Δες λίγο εδώ: https://mikemingos.gr/diereynisi-apatis/

Despina A 02/09/2021 at 17:52

Καλησπέρα,

Συγχαρητήρια για την διάθεση που έχετε να μοιράζετε τις γνώσεις και απόψεις σας με τόσο απλο και κατανοητo τρόπο,
Εχω παρακολουθήσει διάφορα σεμινάρια, διαδυκτιακα βέβαια ,ελληνικα και αγγλικα του Andrea Antonopoulou συγκεκριμένα .

Σαφώς δεν σταματάει το training αλλά είμαι στο στάδιο που προσπαθώ να κανω πορτοφόλι στο coinbase ,διάβασα μια προηγούμενη απάντηση ήδη για το σημείο που κόλλησα και εγω, αλλα θα ηθελα να ρωτησω για την επιλογή πορτοφολιου ,
να επιμείνω στο coinbase(σε ενα σεμινάριο του ’18 δεν το προτείνατε ιδιαίτερα -notyourclient) ‘η να παω για exodus ,coinomi, και εφόσον αποκτήσω κλειδί κλτ ,κάποια στιγμή να αλλάξω στο coinbase?

Οσο για το kriptomat,εχω διαβάσει και λίγο αρνητικές κριτικές ,να εμπιστευτώ η’ όχι?

ευχαριστώ

βαγγελης 03/09/2021 at 11:59

καλησπερα προσπαθω να κανω εγγραφη στο revolut και δεν μου δεχεται το δηπλωμα οδηγησης,παιζει ρολο που ειναι σε χαρτινη μορφη?

Μιχάλης Μίγγος 12/09/2021 at 07:39

Θα χρειαστείτε καλύτερα ταυτότητα ή διαβατήριο νέου τύπου.

Νικος 31/10/2021 at 18:19

Καλησπέρα, ενδιαφερομαι για σεμιναρια, ιδιαιτερο (το πρώτο, για αρχαριους και το δευτερο για trading)
Ζηταω ιδιαιρα κυριως για θεμα χρονου, δεν ξέρω αν μπορω να παρακολουθησω στις ωρες που γινονται (5-9) και δευτερευόντως διοτι ηδη εχω παρακολουθησει αρκετες ομιλιες σας αλλα χρειζομαι πρακτικη step by step να μουμε δηλαδη απο την θεωρια στην πράξη.
Εχω διαβασει ολα τιε προυποθέσεις που πρεπει να πληρουμε και πιστευω ειμαστε ενταξει.
Ευχαριστω,

1 2

Comments are closed.